Bezienswaardigheden op Fuerteventura

Bezienswaardigheden Fuerteventura, een eiland met veel prachtige stranden waar je heerlijk kunt genieten van het mooie weer.  Op Fuerteventura kan het flink waaien mede door de passaatwinden rondom het eiland heeft het eiland de naam Fuerteventura, dit betekend sterke wind.

Fuerteventura is één van de populairste vakantiebestemmingen als het gaat om zon vakanties. De noordkant van het eiland wordt veel bezocht door mensen die komen voor één van de vele watersporten die er beoefend worden.

Er zijn veel bezienswaardigheden op het eiland, zo is er een prachtig dorpje genaamd El Cotillo. De oude haven van dit dorp was vroeger belangrijk voor de export van het eiland. Tegenwoordig heeft het eiland twee haven, de oude en de nieuwe. In de buurt van de nieuwe haven kun je heerlijk eten van bij de vele restaurants die daar zitten. De omgeving bij de oude haven straalt een rustige sfeer uit, vooral door de wit met blauwe huizen.

Betancuria is de voormalige hoofdstad van Fuerteventura, mede hierdoor heeft het nog steeds veel oude gebouwen en een historische uitstraling. Er is een mooie oude kerk genaamd Santa Maria en er zijn een aantal paleizen van de vroegere elite. De Santa Maria kerk kun je bezoeken en het is zelf mogelijk om er een rondleiding te krijgen. Vanaf de Mirador de Morrovelosa heb je prachtig en rustgevend uitzicht over het eiland.

Meer bezienswaardigheden Fuerteventura

Fuerteventura heeft in totaal drie natuurparken, het is toegestaan om deze parken te bezoeken. Parque National de Jandía ligt op het schiereiland Jandía. Het is het grootste natuurpark van Fuerteventura. In de natuurparken komen veel dieren voor, vooral vogelsoorten. Ook de voorouder van onze gele kanarie komt hiervoor. In het park ligt ook de hoogte berg van Fuerteventura, La Zarza. De berg is zo’n 800 meter hoog en heeft een geweldig mooi uitzicht over het eiland en de zee eromheen.

In het noordoosten van Fuerteventura liggen de mooiste witte stranden, een deel van de grote stranden maakt deel uit van het een natuurpark. De stranden in deze omgeving worden veel bezocht door watersporters. Vooral surfers en kite liefhebbers komen naar deze kant van het eiland voor de mooie golfen en de bijna perfecte wind. Het dorpje in de buurt heet Corralejo. Dit dorp is geliefd bij toeristen, vooral om de oude binnenstad en de mooie haven.

Vanuit de haven vertrekken er verschillende boottochten. In het dorp zitten meerdere cafés en restaurants waar je lekker kunt eten en kan genieten van een lekker drankje nadat je dagje op zee bent geweest of dat je lekker hebt gewandeld op het strand of in het natuurpark dat in de buurt ligt.

Op Fuerteventura zijn nog veel meer bezienswaardigheden die je het beste zelf kunt gaan ontdekken. Eén ding is zeker, het is zeker de moeite waard.