de stranden van Fuerteventura

Alle zonaanbidders houden van Fuerteventura

Als je vraagt waarom mensen op vakantie gaan naar Fuerteventura dan krijg je meestal wel het zelfde antwoord: We gaan lekker van de zon genieten. En daar is dit eiland dan ook zeer goed geschikt voor wamt het heeft vrijwel elke dag zon. Je moet alleen wel beducht zijn voor de wind, die waait namelijk bijna altijd.

De stevige passaat uit Afrika staat pal op het eiland dus windstil is het er nooit. Maar dat mag de pret niet drukken voor vele duizenden toeristen die per jaar dit eiland bezoeken. Vooral geliefd zijn de uitgestrekte zandstranden waar wij Nederlanders ook zo van houden. In veel badplaatsen vind je kiezelstranden en dat is toch een stuk minder aangenaam dan een zandstrand. Fuerteventura heeft voldoende zand, dat komt namelijk met de passaat mee uit de Sahara en heeft in de loop van de afgelopen eeuwen voor prachtige stranden gezorgd op dit eiland.

Stranden zijn ook geschikt voor kinderen

Ga je met jonge kinderen op vakantie dan is Fuerteventura een prima locatie. Er zijn namelijk voldoende mogelijkheden om ook met jonge kinderen van het strand en de zee te genieten. Al blijft natuurlijk wel de waarschuwing van kracht dat je jonge kinderen nooit zonder toezicht op het strand en bij de zee moet laten spelen. Hoe kalm hij soms ook lijkt, de zee blijft verraderlijk, zeker voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen. Maar ga je met je gezin op vakantie dan zijn de stranden Fuerteventura een goede keuze.

Caleta de Fuste

De bekende badplaats Caleta de Fuste is een zeer geschikte locatie om je vakantie met de kinderen door te brengen. Er zijn voldoende accommodaties waar je met je gezin kunt verblijven. Je kunt er zowel appartementen huren als een kamer in een all inclusive hotel. Je kunt via het internet diverse locaties vinden voor een stranden Fuerteventura vakantie met je gezin. In de hotels en resorts is bovendien voldoende te beleven voor als je eens een dagje niet naar het strand wilt. Er wordt in het hoogseizoen gezorgd voor entertainment, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Watersport

Ook de watersporters komen aan hun trekken op Fuerteventura. Correlejo is de plaats waar zij het bete aan hun trekken komen. De stranden zijn er prachtig en de zee is er uitermate geschikt om te surfen. Bovendien is het ook nog eens een heel levendige stad met een bruisend uitgaansleven dus vooral voor jongeren een geschikte plaats om te boeken als ze op vakantie gaan naar Fuerteventura.