Gran Canaria

Gran Canaria is het meest populaire eiland van de reeks Canarische Eilanden. Vanwege het subtropische klimaat is dit ook net als Fuerteventura een perfecte vakantiebestemming voor zonaanbidders. Gemiddeld over het hele jaar is de temperatuur op Gran Canaria 22 graden (inclusief winter!) en dit in combinatie met warm zee water maakt het tot een heerlijk vakantie eiland.

Gran Canaria heeft prachtige zandstranden. De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas en de drukst bezochte vakantie bestemmingen op Gran Canaria zijn Amadores, Maspalomas, Playa del Ingles, Puerto Rico en San Agustin. Las Palmas is wat minder druk bezocht door toeristen, doordat er geen strand is. Gran Canaria is zeer geschikt voor een strandvakantie wanneer u op zoek bent naar een last minute naar de Canarische Eilanden.

Gran Canaria: het grootste eiland?

Als u de naam Gran Canaria hoort, denkt u dan dat dit het grootste eiland is van de Canarische Eilanden? De naam doet het wel vermoeden, maar toch is dat niet het geval. Het is echter wel een zeer populaire vakantiebestemming. Er is veel te doen in Gran Canaria, zo kunt u een bezoekje brengen aan Sioux City, daar wordt u met cowboyshows en saloons meegenomen in het Wilde Westen. U kunt ook naar Holiday World gaan, daar kunt u gebruik maken van de discotheek, diverse speelautomaten, dierenshows, lasergames en andere leuke attracties. Jong en oud vermaken zich in Holiday World prima, zeker in de avonduren.

Wat is er te doen op Gran Canaria?

Wilt u graag voor de rust naar dit mooie eiland? Dit is een zeer goede keuze want in het Palmitos Park, dicht gelegen bij Playa del Ingles, kunt u genieten van een park van 200.000m2, helemaal gevuld met cactussen, palmen en vlinders. U vindt hier maar liefst 230 verschillende exotische vogels en een groot deel daarvan vliegt vrij rond. Er is ook aan de kinderen gedacht want er wordt hier een papegaaienshow gehouden.

U kunt ook een kijkje nemen in de historische wijk La Vegueta. Dit is een wijk gelegen in de hoofdstad Las Palmas. Hier vindt u de mooiste gebouwen van de stad, et Casa Consistorial en de Santa Ana kathedraal. Een museum dat u zeker niet kunt missen is het huis van Columbus (Casa de Colón).

Wandelen in Gran Canaria

U kunt heerlijk wandelen in Gran Canaria, zo kunt u oog in oog komen te staan met een tachtig meter hoge basaltrots. Deze rots wordt gezien als het symbool van Gran Canaria. Ook het uitzicht vanaf dit eiland is prachtig waarbij u in de verte Tenerife kunt zien. Wist u dat u ook naar de bedevaartplaats Teror kunt gaan? Dit wordt door veel mensen gezien als het mooiste dorp van het eiland. De markten hier worden druk bezocht en de mensen komen hier graag, het is ook een toeristische trekpleister om de markt eens van dichtbij mee te maken.

Bezienswaardigheden

Een dorp waar u naar toe kunt gaan is Gáldar. Dit dorp ligt in het noorden van Gran Canaria. Hier vindt u een groot plein, Plaza de Santiago. Er zijn hier verschillende bars te vinden, een mooie kerk en op zondag vindt u hier een kleine markt waarbij de lokale producten worden verkocht. U kunt ook naar het archeologisch museum Cueva Pintada, daar vindt u een unieke grot met oude muurschilderingen.

Als u van wandelen houdt, dan vindt u op 594 meter hoogte de grootste krater van Gran Canaria. U kunt hierbij Las Palmas vanuit de lucht bekijken. U ziet dan ook dat er niet zoveel wijnvelden meer zijn op Gran Canaria. U ziet hierbij wel de duidelijke verschillende lagen lavastromen.

U kunt ook heerlijk door de duinen wandelen, de duinen van Maspalomas worden omringd door de badplaatsen Costa Meloneras/Maspalomas en Playa del Inglés. Hier vindt u echt de rust. Het is een beschermd natuurgebied. Als u een uur voor zonsondergang naar deze bestemming gaat dan kunt u hier de mooiste foto’s maken en genieten van een prachtig beeld.

Wilt u graag een dolfijntocht meemaken? Dan moet u naar Puerto Rico. U vaart dan met de boot naar het leefgebied van de dolfijnen, u kunt deze dan in het wild bekijken, de kans is namelijk erg groot dat de dolfijnen na een tijdje rondom de boot zwemmen. U kunt ook naar Puerto de las Nieves. Dit is een klein vissersdorp bij Agaete en daar komen nu veel toeristen. De lokale mensen vindt u hier ook want zij komen hier graag een visje eten. Ook de toeristen komen hier graag om kennis te maken met de lokale bevolking.

Playa del Inglés

Playa del Inglés is onder het Nederlandse publiek de populairste vakantie bestemming op Gran Canaria. Playa del Inglés is een badplaats die het vooral moet hebben van haar uitgestrekte zandstrand en het bruisende uitgaansleven. Van jong tot oud vermaakt zich uitstekend in deze toeristische plaats.

Liefhebbers van zandstranden komen volledig tot zijn recht in Playa del Inglés. De zandstranden zijn kilometerslang en zeer schoon. Wanneer u ´s avonds op zoek gaat naar een gezellig café of restaurant hoeft u niet lang te zoeken, Playa del Inglés barst van de horecagelegenheden. Afsluiten kunt u in een van de gezellige discotheken. Playa del Inglés is een van de topbestemmingen onder de last minute boekers naar de Canarische Eilanden.

Op het eiland zijn vele betaalbare appartementen en hotels:

Hotel – Appartement: Las Faluas

Beschrijving: Appartementen Las Faluas in Playa del Ingles is een eenvoudig maar degelijk complex. Het is gelegen in het centrum en zeer netjes. Vlakbij zijn veel winkels te vinden en ook cafe’s, restaurants en natuurlijk het prachtige zandstrand. De prijs van dit complex is bovendien erg aantrekkelijk!

Hotel – Appartement:Koka

Beschrijving: Hotel Koka ligt zeer centraal in het centrum van Playa del Ingles. In de directe omgeving van het appartementencomplex is alles te vinden wat je in je vakantie zoekt: strand, boulevard en winkels.

Wil je een avondje stappen? Discotheken en bars zijn op loopafstand te bereiken, dus een taxi is niet nodig. Fijne vakantie!

Puerto Rico

Puerto Rico is een badplaats op Gran Canaria en een heerlijke vakantiebestemming. Puerto Rico heeft twee havens die vooral gebruikt worden door plezierjachten. Het centrum van Puerto Rico is erg gezellig met diverse winkels, restaurantjes, café´s en barren.

Het strand van Puerto Rico is niet heel groot, maar op ongeveer 500 meter lopen van Puerto Rico ligt Playa de Amadores. Veel toeristen kiezen er dan ook voor om te voet richting het Playa de Amadores te trekken en daar te genieten van de zon van Gran Canaria. In het centrum van Puerto Rico is een hoop te beleven, maar de echte strandliefhebber is beter uit bij een van de andere vakantie bestemmingen van Gran Canaria.

Vliegveld Gran Canaria

Vliegveld Las Palmas (LPA) Gran Canaria

Het vliegveld van Gran Canaria ligt aan de oost-kust van het eiland. De luchthaven Las Palmas op ongeveer 25 kilometer van de plaats las Palmas. De populaire vakantiebestemming Playa del Ingles ligt op een kleine 30 kilometer afstand van het vliegveld.

Door het goede weer op Gran Canaria is de luchthaven 24/7 geopend. Ook ‘s nachts landen er veel vluchten op Gran Canaria. In 2011 heeft de luchthaven in totaal ruim 10 miljoen passagiers verwerkt.

Bereikbaarheid luchthaven Las Palmas

Het vliegveld van Gran Canaria is goed bereikbaar per bus vanaf de hoofdstad Las Palmas. Overdag gaan er per uur 2 bussen naar het vliegveld in de periode 06:00 uur tot 20:00 uur. Buiten deze tijden gaat er 1 keer per uur een bus. Let op: in de periode tussen 1:40 en 5:45 uur rijden er geen bussen. Voor exacte informatie kijk altijd op de website van de luchthaven Las Palmas.

Als u met een taxi van of naar het vliegveld wilt is dat geen probleem. De taxi’s op Gran Canaria zijn zeer betaalbaar. Het starttarief is €3,05 en de prijs per kilometer is 0,53. Een taxi naar Playa del Ingles zal u dus rond de 20-30 euro kosten. Wilt u zekerheid? Maak dan van te voren een afspraak met een taxichauffeur over de prijs.

Het is mogelijk om gratis te parkeren bij het vliegveld tot 30 minuten. Daarna zijn de kosten voor parkeren bij de luchthaven ongeveer 1 euro per uur.

Wat u vast nog wilt weten

De inwoners van de Canarische Eilanden staan bekend vanwege hun oude ambachten. De verschillende eilanden hebben elk hun eigen cultuur en traditie. U zult hier nog vele tradities en ambachten terugvinden zoals keramiek en borduren. Daarnaast heeft ieder eiland zijn eigen specialiteit zoals pottenbakken in Tenerife, tapijten en tassen op El Hierro en veel soorten aan boorduurwerk op Gran Canaria. Ten slotte speelt carnaval een steeds grotere rol op de Canarische Eilanden. Dit is ieder jaar in de laatste twee weken voor Aswoensdag. Kortom, de Canarische Eilanden hebben alles in huis om u een ontspannen en afwisselende last minute vakantie te bieden.